Palins exempel för in abortfrågan i valrörelsen

Vänstern är fortsatt rasande på att John McCain hade fräckheten att utse en kvinna som sin vicepresidentkandidat. Kvinnor tillhör vänstern! Det är vänstern som ska lyfta kvinnor, inte konservativa. Att Sarah Palin dessutom fött ett barn med Downs syndrom hellre än att göra abort — och när hon fått frågan varför svarat med motfrågan ”Vad är perfekt liv?” — har gjort att vänstern skakar av ilska. Palin behöver inte tala om det omoraliska i abort, hennes beslut demonstrerar vem det är som står på livets och barnens sida.
Visst är det så att Palin står för en ytterlighet. Men Obama står för en annan. Han ställer upp på att medicinsk vård vägras barn födda efter misslyckade aborter så att de nyfödda dör, något bloggen tidigare uppmärksammat: Obama stöder “abort” när barn är fött levande.
Den vanligaste frågan jag fått från läsare över tid är om jag verkligen har rätt i att abort är tillåten fram till 40:e veckan i USA. Många har svårt att förstå läget, att abortmetoder sent i graviditeten som ”Partial birth abortion” (barnet föds delvis, för att sedan få hjärnan utsugen) tillämpas och att barn som överlevt sen abort vägras vård (något som nu förbjudits i lag av president Bush i Born-Alive Infants Protection Act och ännu inte upphävts av HD).
En del inom vänstern fnyser nu och menar att Sarah Palins enda merit är att hon inte gjort abort av handikappat foster.
Dessa reaktioner har fått fart på abortfrågan igen. Här är en reklamfilm (30 sek) från dem som vill begränsa aborträtten:
httpv://www.youtube.com/watch?v=anieuWFWe8s
Jag måste erkänna att jag tycker det är mer upprörande att en sådan här valfilm behöver göras, än att det finns abortmotståndare som vill begränsa abort och ge fler foster chans till liv.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen