Palin fortsätter att entusiasmera gräsrötterna

Medievänstern har i hånfulla ordalag talat om Sarah Palins 17-åriga dotter som är gravid. Man tror att det skulle stöta bort de kristna. Men som Weekly Standard påpekar begriper sig inte medierna på kristna värderingar längre. Man pekar ut Washington Post som särskilt tarvlig, eftersom man slänger ur sig lösryckta religiösa citat som om journalisterna kunde något om kristendomen: The WaPo Understands Evangelicals! 
Till Fox News säger Fred Barnes att medieväntern inte begriper att kristna har en förlåtande attityd och vet att människor inte är perfekta. Det handlar om viljan att leva upp till sitt ansvar. Och det faktum att dottern inte göra abort, utan ska gifta sig med pojkvännen visar detta.
Human events rapporterar:

De konservativas entusiasm över McCains val av Sarah Palin kan inte överskattas. Stämningen i konventstaden Minneapolis är förväntansfull och snacket bland delegater fokuseras nästan uteslutande på valet av Palin.

Och inte ens det mest vänstervridna av TV-bolagen CBS News kan rapportera något annat än att de republikanska delegaterna står samlade bakom Sarah Palin, Pregnancy Prompts Support For McCain’s Vice Presidential Pick:

Republikaner i konventshallen fortsätter att glädjas åt Palin som deras kandidat till vicepresident. Om något, har historien med dotterns graviditet genererat än mer stöd för hennes mamma.
“Likt så många andra amerikanska familjer i samma situation, tycker jag det är stort av henne att till sin dotter förmedla värdet av att föda barnet och inte smita undan och göra abort”, sa Louisianadelegaten George White.
“Särskilt i det samhälle vi lever i nu, är det här inget ovanligt”, sa Mississippidelegaten Walley Naylor. “Inte för att det är rätt, men det reflekterar inte negativt mot henne. Jag tycker det är storartat att även om så unga blir gravida, att de bestämmer sig för att ta ansvar för sina handlingar.”
Keri Brehm, delegat från Colorado, är en av tre kvinnor som bar T-shirt med texten “We Love Sarah”. Hon säger att nyheten inte minskat hennes entusiasm för den blivande vicepresidentkandidaten. ”Det är en privat familjeangelägenhet och jag litar på att de hanterar det på bästa sätt”, sa hon och deklarerade att hon är mycket konservativ i linje med Sarah Palin.

Således: de kristna republikanerna vet att människor begår misstag. Alla är syndare. Detta har man inte svårt att förlåta om syndarna tar ansvar för sina handlingar. Att dottern inte gör abort är ett synnerligen starkt besked om att hon tar ansvar för konsekvenserna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen