Obamas höjdsjuka

Som så ofta sammanfattar Charles Krauthammer det politiska läget med stor slagfärdighet. I dag skriver han i Washington Post, Obama’s Altitude Sickness:

Demokraterna är i panik. I ett presidentval som var omöjligt att förlora, ligger de efter. Obamas stödtrupper ger honom hysteriska råd …
Men Palin är inte bara ett problem för Obama. Hon är ett symptom på vad han saknar. Före Palin, Obama var den ultimata kändiskandidaten. För ingen presidentkandidat i mannaminne har gapet mellan beundran och prestation varit så stort. Det är därför McCains valreklam som länkade Obama med Paris Hilton fick sådan genomslagskraft. Obama steg till skyarna, inte tack vare sakpolitik — det fanns inte någon större skillnad mellan honom och Hillary i sakfrågorna — utan på grund av första intryck, elegans och karisma . . .
[Men] nu befinner han sig i snabbt fall. Att Palin så omedelbart kunde stjäla strålkastarljuset är ett resultat av Obamas fall. Och det var oundvikligt. Obama har lyckats flyta ovanpå i fyra hela år. Men ingen kan sväva för evigt.

Krauthammer avskyr kändispolitiker och han påpekar att Sarah Palins uppgift är enklare. Hon behöver bara hålla sig flygande i två månader.
Och jag skulle vilja lägga till: hon är mer av det hon säger sig vara, än vad Obama någonsin varit. Han var fejk rakt igenom (”samarbete över partigränserna”, pyttsan. ”respekt för motståndare”. När har Obama visat det?). Hon utstrålar ingenting som hon inte är. Och det hon utstrålar retar gallfeber på vänstern.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen