Infrastruktur får inte bli bypolitik

Alliansens partiledare presenterade sitt första investeringspaket för infrastrukturen i Göteborgs hamn igår. Här vill jag citera Östgöta Correspondenten, som i en passage höll sig till principerna:

Varje dag görs 13 miljoner resor och gods för fyra miljarder passerar Sveriges gränser. De många och på sina håll stora problemen på järnvägar och vägar gör att mycket tid och pengar går till spillo. Flaskhalsar i storstädernas tåg- och biltrafik, tågbanor som sedan länge passerat maxkapacitet och uselt underhållna spår och vägar.
Infrastrukturen är därför i stort behov av satsningar och av den anledningen är gårdagens besked från regeringen givetvis välkommet.

Här ska fokus ligga! Men många medier förvandlar principer till bypolitik. Göteborgs-Posten och Borås Tidning talar om satsningar i – Västsverige. Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad om satsningar – i Skåne.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen