Obama attackerar McCain för hans frihandel

Till och med ABC News undrar om inte Barack Obama har gått för långt när han ifrågasätter John McCains patriotism eftersom han är för frihandel och sänkta tullar. ABC citerar Obama i Obama Implies McCain Puts Other Countries First:

— Fråga verkstadsarbetarna i Pennsylvania vem som bygger Harley-Davidson, sa Obama. “John McCain motsatte sig nämligen inte bara krav på att staten köper amerika-tillverkade motorcyklar, han kallar det ‘skamligt’ att köpa amerikanskt. Fråga metallarbetarna runt om i landet som sett sina jobb flytta utomlands. Företag som gör detta har blivit belönade med miljarder av dollar i skattesänkningar som John McCain stöder och planerar att fortsätta.
— Så, när amerikanska arbetare hör John McCain tala om att sätta landet först, sa Obama, “är det rätt att fråga — vilket land?”

Ett värre protektionistiskt budskap än detta är svårt att tänka sig. Barack Obama vill höja tullar och skatter för företag som handlar med utlandet. Det här är rena stenåldern! Barack Obama vill föra USA tillbaka till 1800-talet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen