Obama använder Nixons dirty tricks

Barack Obama bedriver den smutsigaste valkampanjen sedan Richard Nixons 1972. Hans kampanj förmedlar falska uppgifter och framställer McCain som rasist i spansktalande tevereklam. Atlantic (center-vänstertidskrift) avslöjar att Obamas reklam till 77 procent består av negativa attacker på motståndaren, att jämföra med 56 procent för McCains kampanj.
Dessutom fortsätter attackerna på Sarah Palin. Senast har några hackat sig in på Palins e-postkonto och lagt ut privata mejl. Det är ett grovt brott i samma klass som när Richard Nixons kampanj bröt sig in i Watergate. Om det avslöjas att de som hackat Palins mejlkonto har samband med Obamakampanjen är det slutet för Obama.
Min bedömning av Barack Obama förstärks för varje dag: han är inte hoppets kandidat, han ger den gränslösa hybrisen ett ansikte. I en valkampanj tar man till hårda metoder, det gör McCain. Men det ska vara blanka vapen. Inte smutsiga och lögnaktiga. Tyvärr verkar Obama i ren desperation gå över till det senare.
Se mer: ABC News i From the Fact Check Desk: Obama’s New Spanish Language TV Ad Es Erróneo, Weekly Standard i Obama Smears John McCain as Bigot, National Review i Classy as Ever, Atlantic i Obama’s Run More Negative Ads, Wired i Group Posts E-Mail Hacked From Palin Account, IT-tidningen The Register i Memo to US Secret Service: Net proxy may pinpoint Palin email hackers.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen