Nu börjar Alliansen ta sig

Regeringen ger besked om nya skattesänkningar idag. Alliansens partiledare skriver i debattartikel, Vår nya skattereform ger alla mer i plånboken, att man kommit överens om ett tredje steg i jobbskatteavdraget (för 15 miljarder kr) och sänkt arbetsgivaravgift mm (för 16 miljarder kr).
Äntligen! Alliansen har haft ett högre reformtryck än de flesta andra regeringar, men det har skett under stöööörsssta mööööjliga tyyyyysssstnad.
Nu gäller det att regeringen tar debatt och diskuterar om vart man vill föra Sverige, varför det är viktigt med sänkta skatter och vilka värderingar politiken bygger på.
Jag förväntar mig nu fräscha, smarta, djärva och intressanta utspel av statsråd efter statsråd ända fram till valet. Det gäller att finna nya infallsvinklar, nya ingångar i att beskriva och berätta om det Sverige som Alliansen ny bygger. Ministrarna måste bli goda berättare, personer som vågar lätta på förlåten och ge uttryck för vad det är man brinner för. Sätta kött på benen, idémässigt.
Efter riksdagens öppnande och budgetpresentationen senare i höst, får inte statsråden springa in och gömma sig i regeringskansliets korridorer igen. Så som de gjort hittills. De måste våga stanna ute och diskutera! De måste våga prata med folk.
I en demokrati är det ett ofrånkomligt krav att makthavarna är tillgängliga och gör sitt agerande begripligt. Jag tror förklaringen till de låga opinionssiffrorna finns att söka här. Regeringen är inte tillgänglig och då är den inte värd folkets stöd. Hur väl den än administrerar papper i Rosenbad.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen