McCain hugger direkt i första debatten med Obama

Under första halvtimmen av debatten som nu pågår mellan presidentkandidaterna är tonen civiliserad och attackerna på motståndaren ovanligt få. Men John McCain har gått ut mer offensivt i vad finanskrisen betyder. Han talar klartext om utgiftsstopp och behovet av att reformera hela systemet i Washington.
”Slöseriet är utom kontroll”, säger McCain flera gånger. Han berättar om projekt han avslöjat som korrupta och som inneburit att folk hamnat i fängelse. ”Se på vad vi har gjort”, uppmanar han och hans budskap är: Obama pratar, jag agerar.
Obama å sin sida har minst fyra gånger sagt, ”McCain har helt rätt”. För att sedan leverera bitar ur sitt konventstal. Det blir stelare, otydligare och mer mångordigt än McCain.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen