Joe Lieberman: demokrater bör rösta på McCain

Huvudtalare vid republikanska konventet i natt var förre demokratiske vicepresidentkandidaten Joe Lieberman.
Trots att han år 2000 var Al Gores vice, sluter han nu upp bakom John McCain. Och hans tema i talet var att “Landet är viktigare än partiet”. Bakgrunden till hans tal var alltså i högsta grad dramatiskt, och han levererade det med övertygelse och stor energi till delegaternas jubel. Här ett avsnitt jag tycker tillhör de bästa:

När andra i nederlag ville se tillbakadragande från slagfältet, när Barack Obama röstade för att strypa resurserna till våra trupper på marken, då hade John McCain modet att stå upp mot vindarna i den allmänna opinionen och tala för motoffensiven. Och tack vare den ser vi idag hur våra trupper börjar komma hem, inte efter förlust utan med heder.

Han talade intensivt för samarbete över partigränserna. När människor tittar på vad som händer i huvudstaten ser de inte politiker som samarbetar, sa han, “De ser demokrater och republikaner som bekämpa varandra hellre än att kämpa för det amerikanska folket.”
Lieberman sa att Barack Obama är en talangfull ledare som kan bli president — men att han inte är mogen än.
“Den verkliga alternativet för förnyelse är McCain-Palin”, sa han.
Ett starkt tal som drev hem Liebermans argument med stor effektivitet.
Se video: Joe Lieberman addresses the Republican Convention
Lieberman on McCain: ‘Country matters more than party’, Lieberman calls for voters to cross party lines.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen