Islamistisk attack mot bokförlag i London

Den politiskt korrekta tidninen New York Times låter inte bli (likt svenska medier) att rapportera om nya attacker mot västvärldens yttrandefrihet, senast utfört i London i helgen, Attack May Be Tied to Book About Muhammad:

Tidigare i september meddelade förlaget Gibson Square att man publicerar novellen ”Juvelen från Medina” som handlar om Aisha, en av profeten Muhammeds fruar. Det var ett djärvt beslut: bokens amerikanska förlag Random House ställde in publicering av rädsla att muslimska extremister skulle känna sig kränkta.
Förläggaren Martin Rynja vid Gibson Swuare säger att det är nödvändigt att boken kommer ut. ”I ett öppet samhälle måste litterära arbeten finnas tillgängliga trots rädsla”, sa han. ”Som ett oberoende förlag känner vi starkt för att inte låta oss bli skrämda av konsekvenserna för öppenheten.”
På lördagmorgonen sattes Martin Rynjas hus, där också förlagets kontor finns, i brand. Tre män har arresterats för misstake om terrorism.

London Times rapporterar i Muslim gang firebombs publisher of Allah novel, Martin Rynja:

Scotland Yards antiterrorstyrka avvärjde på lördagen en plan av islamistiska extremister att döda förläggaren av en kommande novell om relationen mellan profeten Muhammed och hans unga brud. Polisen säger att målet för mordplanen, förläggaren Martin Rynja är oskadad.
Den misstänkta terrorcellen har bevakats av polisen och mordbranden släcktes sedan brandkåren slog sönder ytterdörren.
Terrorattacken sker i ljuset av dödshot under 20 år sedan publiceringen av Salman Rushdies Satansverserna, och de världsomspännande protester som krävde mer än 100 döda i efterföljden på publiceringen av Muhammedteckningar i en dansk tidning 2006 som anklagades för att kränka islam.

Målsättningen är uppenbar: västvärldens yttrandefrihet ska tystas.
Spaningarna på misstänkta terrorister från polisens sida avstyrde här ett mord och en brand som kunde blivit allvarlig. Ett exempel som visar att säkerhetspolisen måste hålla extremister under uppsikt och veta så mycket som möjligt om vad de planerar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen