Dubbelt så många TV-tittare såg McCain-Palin framför Obama

Massmedierna i såväl USA som Sverige har gjort stor, stor, stor sak av att Barack Obama talade inför 75.000 åskådare i en idrottsarena förra veckan. Medierna har försökt framställa detta som bevis på att demokraterna är mer populära än republikanerna. Men faktum är att fler TV-tittare såg talen av John McCain och Sarah Palin, rapporterar AP:

[McCains tal] avslutade en remarkabel tävling där mer än 40 miljoner människor såg politiska tal under tre kvällar, av Obama, McCain och vicepresidentkandidaten Sarah Palin. Republikanernas konvent blev historiskt i den meningen att inget konvent någonsin har haft fler TV-tittare, och slog förra veckans demokratiska konvent som hade genomsnittliga tittarsiffror.

Alltså: dubbelt så många såg republikanernas tal framför demokraternas. Det visar att medierna blåser upp Obama mer än han förtjänar. Och att man dissar republikanerna. De här reaktionsmönstren visar tydligt att medierna är kampanjorgan för demokratiska partiet och vänstern. Det finns ingen som helst balans eller opartiskhet här. Det måste medborgarna i alla länder lära sig: journalister intar vänsterns perspektiv.
I USA lärde sig amerikanerna detta under Ronald Reagans presidentperioder. Medierna var ständigt kritiska mot presidenten, men folket älskade honom. Då förstod amerikanerna att man inte kunde lita på medierna. Och allt sedan 1980-talet vet folket att sanningen förmodligen är den motsatta mot vad journalisterna förmedlar. Den kunskapen behöver också svenskar lära sig. Man måste tolka medierna med politiska glasögon och förstå att kritik mot borgerliga i medierna är en del i en partipolitisk kampanj, liksom positiva nyheter om vänstern. Det är reklam! Politisk reklam. Partisk. Osaklig. Propaganda.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen