Saudiarabien: Kvinnliga tävlande i OS är satans verk

Fox News rapporterar i Too much skin?

En saudisk imam kritiserar Peking-OS och kallar det ett bikini-OS som tilltalar djävulen. Middle East Media Research Institute rapporterar att Shejk Muhammad Al-Munajid i en TV-intervju säger: “Hur kommer det sig att sport måste förenas med att visa kroppsdelar?” Och tillägger: “Ingen exponering av kvinnliga kroppar på en global skala kan göra satan gladare än de Olympiska spelen, som inkluderar tävlande för kvinnor. Det är en enorm satanistisk framgång.”
Saudiarabien började delta i OS 1972 och har sedan dess skickat 166 idrottare till OS – ingen av dem har varit kvinnor.

Men protesterar kvinnorörelsen i väst mot denna diskriminering av kvinnor i Saudiarabien? Naturligtvis inte. Saudiska kvinnor räknas inte. De är osynliga eftersom islam inte under några omständigheter får kritiseras.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen