S-politiker vill förbjuda SMS-lån, men problemet är svagt sparande

Makthungern är fortsatt stor inom socialdemokraterna, som vill styra och ställa i våra liv. En gång i tiden föreslog man förbud mot parabolantenner så att ingen skulle kunna så något annat än statliga SVT. Nu vill s-riksdagsledamöter förbjuda SMS-lån, rapporterar Borås Tidning och skriver i ledaren Spara nu Svensson!

Faktum är att Sverige tillhör de länder i världen där människor har minst sparade pengar. Exempelvis har finnarna i genomsnitt dubbelt så mycket i madrassen och italienarna sex gånger så mycket i spargrisen. Då är det inte så konstigt att Sverige har blivit en lukrativ marknad för SMS-lån.

Ja, en av de viktigaste borgerliga värderingarna är enligt mitt sätt att se det, medborgerligt sparande. Om människor har sparade tillgångar blir man mindre utsatt när något oförutsett inträffar. Sparande ger mycket större trygghet än bidragssystemen. Sparande innebär att man är herre över sitt eget liv, medan bidrag gör dig beroende av myndigheter och politiker.
Jag kallade det folklig kapitalism i Finanstidningen för många år sedan. Här tycker jag Alliansen har en viktig trygghetsfråga att lyfta.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen