Olympiska kommittén ber inte om ursäkt för censur

Internationella Olympiska kommitténs president Jacques Rogge påstår nu att IOK inte gjort upp med Kina om censur, Rogge denies IOC internet deal.

— Villkoren ni arbetade under i tisdags var inte bra, sa Rogge sedan utländska journalister konstaterat att de inte kunde nå internettillgång till en rad webbsidor.
— Jag tänker inte be om ursäkt för något som IOK inte är ansvarig för. Vi sköter inte internet i Kina, sa Rogge.

Nej, men IOK visste när man gav Kina olympiska spelen vilka som sköter internet, vilka som förtrycker och vilka som kränker mänskliga rättigheter i Kina. IOK har genom att lägga spelen i Kina visat att man ställer upp på denna form av samhällssystem. IOK bejakar förtrycket, censuren och alla de inskränkningar som idrottare lever under i Kina.
IOK måste nu ta sitt moraliska ansvar för det gruvliga misstag man begick när man beslutade att lägga en idrottsfest i ett fängelse!
IOK, Kina-OS och idrottspubliken får under kommande veckor aldrig glömma detta. De som vill festa under Kina-OS ska vara medvetna om att de dansar i ett fängelse där det bakom varje mur finns människor som lider — och vars enda brott är att de vill leva i frihet och tala fritt.
Washington Post rapporterar om fortsatta arresteringar inför OS: Defiant Chinese Harassed, Jailed Before Olympics.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen