Obama sviker Martin Luther Kings dröm

Nu har Barack Obama verkligen stigit av tåget om ”hopp” och ”förändring” för att stiga ner i den rasistiska dyngan. Hans panikartade svar på McCains valfilm om att Obama bara är en kändis som aldrig gjort ett vettigt politskt handtag, bedöms allmänt som ett misstag.
Obama hävdar att McCain är rasistisk, i fördolda ordalag. I Missouri sa han att McCain kommer att skrämma väljarna med att han har ett konstigt namn, och fortsatte att tala om hur McCain kommer att beskriv sin motståndare: ”Ni vet, han ser inte ut som de där andra presidenterna som finns på dollarsedlarna.”
ABC News korrespendent skriver:

Jag har inte sett några anspelningar från McCain eller hans kampanj som rättfärdigar det språkbruk som Obama använt idag. Det är provocerande (inflammatory).

Till och med CNN:s politiskt korrekta kommentatorer beskriver Obamas språkbruk som ett misstag. Att spela ut rasistiska anklagelser mot politiska motståndare är något av det värsta man kan göra.
Till Politico säger en tidigare kampanjledare hos Hillary Clinton att McCain såg hur Obama försökte anklaga Clinton för rasism, och han vet att sådana anklagelser kan vara mycket skadliga. Även demokrater anser alltså att det är Obama som försöker utnyttja den känsliga rasfrågan till sin fördel.
National Review skriver man, Obama’s Racism Card:

I sitt svar på McCains valfilm anklagar Barack Obama hans kampanj för rasism. Det är ett hårresande tilltag av samma sort som Jesse Jackson byggt en karriär på, vilket gjort honom radioaktiv och förbrukad i mainstreamdebatten.

Själv tycker jag mycket illa om Barack Obamas budskap. Han tillhör en minoritet och hans budskap är att han är offer för majoritetssamhället. Han vill inte att hans meriter och kvalifikationer inte ska spela någon roll. Han ska få Vita huset som en slags kompensation för tidigare synder mot minoriteter. Hur i hela friden ska han då kunna uppträda som ledare för HELA sitt land? Det går ju inte.
Obamas tänkande är motsatsen till budskapet som människorättslegenden Martin Luther King förkunnade. Kings dröm var att hans barn skulle mätas efter deras individuella karaktär, inte efter deras hudfärg. Obama försöker vinna valet på motsatsen: hudfärg framför karaktär.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen