McCain övertrumfar manusförfattarna till West Wing

Obamas chefstrateg David Axelrod skryter gärna om att han såg till att TV-serien West Wing (Vita huset) fick en presidentkandidat ur en etnisk minoritet. Karaktären Santos, med latinamerikanska rötter, skapades av Eli Attie som blev manusförfattare under de senare säsongerna av serien, efter det att han varit talskrivare åt Al Gore.
David Axelrod har berättat att TV-serien underlättade för Barack Obama att sälja in sin strävan att bli demokraternas presidentkandidat. I TV-serien ställs Santos mot en äldre, frispråkig och tuff republikan. Så har det ju blivit i verkligheten också.
Men där stannar nytänkandet för manusförfattarna. Karaktären Santos väljer en äldre vit och erfaren man som sin vicepresident. Barack Obama följer manuskriptet genom att välja Joe Biden, men John McCain låter sig inte ledas av Hollywood. Till skillnad från TV-seriens republikan, som väljer en medelålders man från sydstaterna, väljer McCain en tuff kvinna från Alaska som älskar att fiska, jaga och köra snöskoter.
McCain övertrumfar David Axelrod och Hollywood.
Och i TV-serien Vita huset vinner demokraten Santos. Också där kan Hollywoods bristande fantasi komma till korta. Verkligheten överträffar inte sällan dikten. McCain och Palin intar det riktiga Vita huset.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen