Kändisarna kan inte hålla sig borta från Obama

I våras sa skådespelaren George Clooney att han insett att kändisars inhopp i politiken skadar såväl kändisen som politikern i den allmänna opinionen. Men självklart kan han inte hålla sig borta från rampljuset. CNN rapporterar nu att George Clooney ska delta på valmöte för Barack Obama — i Schweiz! 
Det här är guld värt för — John McCain. Amerikanska väljare ogillar att kändisar försöker skriva dem på näsan vad de ska rösta på. Men politiker är så lockade av att spegla sig i stjärnornas glans, och kändisarna trånar efter att få låtsas vara betydelsefulla, att det verkar som om de inte kan avstå från att låta sina vägar mötas.
George Clooney understryker därmed budskapet i John McCains uppmärksammade valreklam som utmålar Obama som en ytlig och glamorös kändis, snarare än en ledare beredd att fatta tunga och svåra beslut. Att valmötet dessutom sker utomlands, i Europa, stärker också intrycket av att Obama saknar kontakt med amerikanska vardagen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen