Högerbloggar jublar över valet av Joe Biden

Wow! De kraftigaste reaktionerna på Barack Obamas val av Joseph Biden som sin vice kommer från högerbloggarna som inte tror sin lycka över att som motståndare ha fått en sådan pratkvarn som aldrig sviker när det gäller att göra grodor.
”Det här blir kul. Båda är kända för sin arrogans, långrandighet och tendens till grodor (gaffes), vilket kommer att göra de närmaste månaderna riktigt underhållande.” En annan kommentar lägger till: ”Fram med popcornen! Massor med popcorn.”
Ta bara Bidens sätt att välkomna Obama till kretsen av presidentkandidater: ”Han är ren och välartikulerad”. Många tog det som en antydan om att Biden anser afro-amerikaner normalt är motsatsen.
Eller när Biden berättade om hur en vacker flicka visade honom och sonen runt på Princeton: ”Min son blev verkligen intresserad, och om han inte blivit det hade jag blivit orolig.” Många tog detta som ett homofobiskt uttalande.
Bloggar har också länkat till YouTube-klipp där Joe Biden om president Bush budgetförslag om Irak till en väljare säger ”Kör ned det i halsen på honom”. I ett annat klipp säger Biden att hans delstat har fått så många indiska invandrare att man ”inte kan gå in i en 7-Eleven utan att tala med indisk brytning”.
Särskilt inom vänstern är den här sortens anspelningar ytterst känsliga. Men Biden kan inte hålla sig.
Under sin korta tid som hoppfull presidentkandidat i primärvalet uttryckte Joe Biden respekt för McCain men sa om Obama att han inte var redo att bli president. En bloggkommentar lyder sålunda, ”Jag väntar bara på McCains nästa valfilm: Till och med hans egen vicepresidentkandidat, Joe Biden, säger att han saknar tillräcklig erfarenhet.”
Andra påpekar att Obama bedragit dem som hoppats på förändring och förnyelse genom att välja en insider i Washington sedan 36 år till vice.
Många minns också Biden för hans oblyga plagiat av tal, under en valrörelse läste han flera gånger upp brittiske labourledaren Neil Kinnocks tal, utan att nämna varifrån han fått det.
Men man kan inte ta ifrån Joe Biden att han också har humor. Kolla det här svaret i en debatt i vintras när han fick frågan om han som president kan avhålla sig från att låta grodorna hoppa ur munnen:
httpv://www.youtube.com/watch?v=XberX_t-WvI
Se mer i Ace of Spades, Redstate, Let Freedom Ring, Nice dep, Candidates blog, Tiger Hawk. Och flera av historierna bekräftas av Washington Post: The case against Biden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen