Hillarys supportrar rasar över valet av Joe Biden

Feministen och kampanjledaren inom Michael Dukakis presidentkampanj 1988, Susan Estrich, säger i en intervju för Fox News att Hillary-supportrarna rasar över valet av Joe Biden. Det har framkommit att Obama inte ens tittade på Hillary som en möjlig kandidat.
Bill Kristol skriver i Weekly Standard, The Democrats’ Glass Ceiling:

Så: Hillary Clinton fick 18 miljoner röster i primärvalet och var inte ens aktuell som — hon möttes inte ens med vänligheten att bli rådfrågad om — kandidaturen för vice president. Joe Biden lyckades få några tusen iowa-bor (om ens det) att stödja honom. Och Barack Obama valde Biden? Normalt brukar man, om man väljer någon som varit med i primärvalet, ta den som kommit närmast (Kerry valde Edwards 2004, Reagan-Bush 1980). Och Biden kom inte ens trea (Edwards), eller fyra (Bill Richardson) eller femma (Dennis Kucinich!).
Kommer demokratiska partiet som är minst sagt engagerat i jämställdhetsfrågor, och som faktiskt har en 50 procentig kvotering av kvinnliga delegater, att acceptera Obamas glastak vid konventet?

Ja, det blir intressant att se om Hillary-supportrarna kommer att acceptera detta val av vice. Det är också intressant att se hur sura antikrigsvänstern är med valet av Biden, som röstade för Irakkriget. Konventet som börjar imorgon kommer att avslöja om Obama lyckas samla alla falanger bakom sig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen