Europas vägran att stödja Irak har närt Rysslands aggressivitet mot Georgien

Europa har varit högljudda motståndare till befrielsen av Irak. Europa har hellre sett diktatorn där fått fortsätta att slakta sitt eget folk och attackera andra i regionen. Denna utomordentligt fega eftergiftspolitik mot tyrannier har i mina ögon närt Rysslands och Irans regimer. De har sett att Europa inte är att räkna med längre. Europa står inte upp för någonting längre. Europa böjer hellre knä inför diktaturerna, än hjälper Amerika att sprida frihet i världen.
Nu ser vi priset. Ryssland agerar, i likhet med Saddam Hussein, aggressivt mot det lilla grannlandet Georgien. Ryssland räknar inte med att Europa kommer att göra någonting alls, annat än att babbla strunt om mänskliga rättigheter, ord man inte för ett ögonblick är beredd att försvara med vapen.
Europa är ett skämt.
Alla dessa larviga uttalanden om att Ryssland måste besinna sig, har inte värdet av de sekunder det tar att läsa uppmaningarna. Europa skrämmer ingen längre.
Mer inlindat framförs dessa mina åsikter i internationella medier, som Guardian i The war that Russia wants:

Det är nu viktigt för västvärldens ledare att inse att deras tystnad hittills bara har uppmuntrat Moskvas aggressiva beteende, och att de nu måste ställa sig solidariska med Georgien — i handling och inte bara i ord. Huruvida de gör det kommer att avgöra framtiden, inte bara för Kaukasus, utan för Europas egen säkerhet.

Och i London Times, The fighting in the Caucasus should be a deafening wake-up call to the West:

I Europa är Georgiens allierade främst små ex-kommunistiska stater som Litauen; kraftigt överröstade av länder som Tyskland som, tycks det, värdesätter relationerna med Ryssland över allt annat. Det verkar som att Ryssland är beredd att slå tillbaka hårt, i hopp om att krossa västs fördömda protégé.

Ryssland har tagit över Saddam Husseins metoder, och räknar med att Europa inte kommer att göra något annat än babbla likt en psyksjuk i tvångströja.
Eftersom Europa inte ställde upp på frihet och demokrati i Irak kommer man att få se konflikt efter konflikt där diktaturerna med förnyad energi och hopp räknar med att kunna utöka sin makt utan att Europa lyfter ett finger för att ingripa.
Grattis, fredsaktivister! Här har ni er europeiska ”seger” över Bush!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen