DN kröp för Hitler och ursäktar nu Kina

Så länge Dagens Nyheter har mage att använda beteckningen liberal, istället för det mer korrekta ”oberoende syndikalistisk”, är det viktigt att blottlägga den tidningens hyckleri. Nu under OS har antiamerikansimen och beundran inför diktaturer vuxit.
Häromdagen ondgjorde sig DN:s teverecensent över att SVT:s sportkommentator Jacob Hård under OS-invigningen tog upp värdlandets förföljelse av oliktänkande och censur av massmedierna. Sport ska ju inte vara politik.
Men i dag har DN:s sportkommentator(!) Johan Esk en helsida i sportdelen(!) där han uttrycker sin avsky för USA och dess ”vulgärkapitalism”. Han likställer Kinas agerande i Tibet med USA i Irak. För DN är det alltså ingen skillnad på om en stormakt ockuperar i syfte att förtrycka befolkningen (Kina i Tibet) eller om stormakten befriar befolkningen från en blodig diktator och etablerar demokrati, pressfrihet och mänskliga rättigheter (USA i Irak). Den svåra frågan är, för denne sportfåne på DN: ”Vem ska man hålla på?”
Om sportnissarna alls ska uttrycka sig om politik, så har jag ju mycket mer sympati med Jacob Hård som stod på demokratin och de mänskliga rättigheternas sida, än Johan Esk som relativiserar och ger ursäkter för förtryck och förföljelse.
DN har på tidningens förstasida en rubrik med texten: ”Kina leder guldkampen mot USA”. Den rubriken hade man naturligtvis inte haft om det varit tvärtom. DN hoppas att Kina vinner. DN vill se kommunismen segra över demokratin. DN är en skittidning.
Se mer i Inte första gången DN kryper för totalitarism. (Andra intressanta bloggar om , , , ,, , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen