Satir: Obama som världens frälsare och Messias

Gerard Baker vid London Times har gjort det bästa porträttet av Barack Obama hittills. Lysande satir, formad i bibliskt språk. Här är hans artikel, He ventured forth to bring light to the world, förkunnad i Fox News och YouTube:
httpv://www.youtube.com/watch?v=0drwfnGlF_E
Bäst tycker jag formuleringen om hur Messiasbarnet Obama vann över de ondskefulla Clintons och ”deras barbariska horder av vit arbetarklass”, liksom det profetiska budskapet om vad som kommer att hända om han vinner valet: ”Runt om i världen börjar temperaturerna att minska, havsnivåerna återställs och den stora globala uppvärmningen är över.”
Underbar är också formuleringen om journalistkåren som Messiasbarnets trogna lärljungar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen