DN ser borgerlig politik som statskupp

Efter valet 1976 då Thorbjörn Fälldin besegrade Olof Palme, beskrev Marita Ulvskog känslan hos den socialdemokratiska makteliten: ”Det kändes som en statskupp!” Folket hade svikit vänstern. Samma förvridna verklighetsuppfattning publiceras nu i Dagens Nyheter av Dan Josefsson: Vi utsätts för en statskupp i slowmotion.
Dan Josefsson verkar ha förläst sig på vänsterpartiets valpropaganda. Att företag utför vård och service så att medborgare får större egenmakt är naturligtvis något fruktansvärt.
Men vem är denne Josefsson som DN släpper lös? Han tillhör naturligtvis det stockholmska kulturetablissemangets kretsar. Författaren Maja Lundgren har i sin skvallerbok satt tänderna i honom:

Dan Josefsson. Strebern med vänsterfernissa. Det lösmynta egot med skånskan. Han som snackar om karma i sömnen för att han inte kan hålla käft ens då.

Enligt Josefsson är detta en hämnd eftersom han inte ville ha relation med henne, detta enligt försvartal som han naturligtvis fått publicerat i DN.
Jag nämner episoden för att visa vilken sorts osäkra, omogna och perversa kretsar ur vilka Dagens Nyheter väljer sina skribenter. DN:s läsare och samhällsintresserade människor förväntas ta det som skrivs på allvar och förknippa mediernas analyser med visst anseende, men egentligen formas artiklarna av personer med låga instinkter och omdömeslösa uppträdande.
Dessa individer visar sitt förakt mot svenska folket genom att inte respektera deras beslut i demokratiska val. De anser sig själva kunna avgöra vad som är bäst för andra. Vad annat är de värda än att föraktas tillbaka?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen