Sänkt skatt? Ja, men hellre på arbete

Folkpartiledaren och utbildningsministern Jan Björklund var först ut bland partiledarna i Almedalsveckan på Gotland igår. I sitt tal föreslog han sänkt bolagsskatt, eftersom Sverige med 28 procent ligger högre än andra länder.
Men bolagsskatten betalas främst av stora bolag. Jag ser hellre att man sänker skatten för små och framför allt på arbete. Alliansen har tappat mycket förtroende bland företagarna sedan man höjde skatten på arbete genom att ta bort rabatten på 5 procent och högst 3.500 kr/mån.
Folkpartiet står alltså för en politik där man höjer skatterna för småföretag och sänker dem för stora.
Det här utspelet visar hur tondöva Alliansen har blivit sedan man kommit till makten. Om man tänkte efter, bara en sekund, skulle man inse hur mycket viktigare det är att sänka arbetsgivaravgiften och samtidigt förstå att den linjen har betydligt större stöd hos en väljargrupp Alliansen svikit — småföretagarna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen