Obama motståndare till det förbättade läget

Svenska medier rapporterar att allt går som på räls för amerikanske presidentkandidaten Barack Obama under hans utrikesresa till Mellanöstern. Så är inte fallet. Han har gjort en intervju för ABC News där han fortfarande säger sig vara en motståndare till den motoffensiv i Irak (surge) som de amerikanska trupperna genomfört det senaste året och som dramatiskt reducerat våldet och vänt utvecklingen i Irak. Obama är alltså emot de insatser och den taktik som varit så framgångsrik och som gör att han kan åka till Irak.
Lyssna själv på YouTube-klippet (1 min). Värre pladder från en politiker är svårt att tänka sig:
httpv://www.youtube.com/watch?v=qBO5s8NUOxw
Översatt låter det så här, med journalistens fråga först:

— Om du visste vad vi vet nu, skulle du givit stöd till motoffensiven?
— Nej, därför att… Håll i minnet att…
— Du skulle inte det?
— Håll i minnet, håll i minnet… det här är väldigt svårt… Det är lätt att vara efterklok. Men jag tror… Jag är helt övertygad om att vi vid det tillfället var tvungna att ändra den politiska debatten, eftersom Bush-administrationen åsikt var en som jag inte delade.

Obama flyttar svaret från att handla om liv och död i Irak, till att handla om den politiska debatten i Washington DC. Snacka om att leva i en bubbla. Den här mannen är inte redo att bli president. Världen kommer att bli betydligt mer osäker med en så oerfaren och oinsatt person på världens viktigaste post.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen