Obama ångrar sig oroväckande ofta

I Atlanta Journal-Constitution diskuteras Barack Obamas karaktär och ledaregenskaper, Obama’s frequent regrets may make us sorry:

Det som slår mig är hur snabbt Obama ångrar sina beslut. [Och] han gör det ofta. (Om man googlar “Obama” och “regrets” får man mer än en miljon träffar)
I november 2006 sa Obama att han ångrar att han köpte fastighet i Chicago av Tony Rezko, en långvarig supporter och framträdande kampanjmedarbetare som sedan dömts i domstol för bedrägeri, medhjälp till mutbrott och pengatvätt.
I februari 2007, när hans presidentkampanj just startat, sa Obama att han ångrade att han påstått att amerikanska soldaters liv var “bortkastade” sedan de dött i strid i Irak.
I april 2008 sa Obama att han ångrar sitt ordval när han mötte rika kampanjbidragsgivare i San Francisco och sa att “bittra” människor i mellanvästern som förlorat hopp om bättre ekonomi “klänger sig fast vid vapen och religion och antipati mot folk som inte är som dem” …
Kanske vill amerikanska folket ha en ångerfull person den här gången … Men jag är inte säker. En hel del amerikaner förstår, trots allt, att det inte blir lika lätt att börja om i Ovala rummet. Presidenten måste göra svåra val, även när de är politiskt kostsamma …
Jag kan inte annat än undra vad Obama kan komma att ångra efter fyra år som president. Vad kommer han att ångra att han gjort — eller inte gjort — på världsscenen? Vad kommer han att ångra att han sagt — eller inte sagt — till Putin, Kim Jong-il eller Ahmadinejad?

Ja, ju närmare valdagen Amerika kommer desto viktigare kommer väljarna att överväga vem som kan företräda USA i en osäker och farlig värld. På den allra högsta toppen får man inte chansen att ångra sig, där gäller det att fatta rätt beslut från början.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen