Mediehysterin om valet vill inte lägga sig

Bloggen har tidigare tagit upp mediernas hysteriska krav på en färdig valstrategi inför valet — som äger rum om mer än två år. De panikartade kraven accentuerades under Almedalsveckan, då medierna visade sin besvikelse över att varken Alliansen eller Monas gäng hade några detaljerade planer för valet 2010. Och den fortsätter nu i Helsingborgs Dagblad, som i ledare skriver:

De med insyn i borgerlighetens inre kamrar talar om att de ansvariga håller på att bita sig in till nagelbanden av oro. Men utåt håller man tyst.

Om Helsingborgs Dagblad har källor som bevisar detta — varför publicerar man dem då inte! Varför sitter HD inne med väsentliga uppgifter? Vilka är de ministrar och departementsfolk som biter på naglarna? Fram med det!!
Om man haft sådana källor hade man publicerat dem, vilket ger slutsatsen att man ljuger.
Det är journalistkåren som av någon anledning drabbats av en sorts masshysteri och hoppat över de två åren fram till juli 2010, då det är aktuellt för regeringsalternativen att torgföra sina valprogram. Varför man uppträder som nervösa vrak inom den politiska journalistiken har jag ingen aaaaning. Vackert är det inte.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,
)

Rulla till toppen