McCain uppbackas av viktig oberoende röst

New Yorks borgmästare, Mike Bloomberg, tillhör USA:s mest profilerade ”independent”, alltså oberoende väljare som varken räknar sig som demokrater eller republikaner. Det har talats om honom som Barack Obamas vicepresident. Men nu rapporterar ABC News att Bloomberg idag ska hålla tal till fördel för John McCain:

Mike Bloomberg tänker ge sig in i presidentvalskampanjen under fredagen genom att tala för John McCain i ett tal inför the Independence Party i Minnesota. Bloomberg kommer att lovorda McCains politiska insater bland annat då han gått emot sitt eget parti.

Det här är viktigt för McCain. De oberoende väljarna kan avgöra höstens val. Om en bland oberoende väljare högt uppskattad politiker som Bloomberg säger att McCain är den av de båda presidentkandidaterna som visat störst tecken på att vara självständig, stärker det McCain i denna väljarkategori.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen