Goldwater sänkte Nixon

Sedan jag i artikel gjort vissa paralleller mellan John McCain och republikanernas presidentkandidat 1964, Barry Goldwater, har en läsare skickat mig en HBO-dokumentär om honom: Mr Conservative.
Där intervjuas Hillary Clinton, John McCain, Ted Kennedy, Walter Cronkite (USA:s mest kände journalist), Helen Thomas (legendarisk Vita huset-korrespondent), James Carville (valstrateg) och inte minst Vita huset-advokaten John Dean, mannen som satte sista spiken i kistan på Nixons presidentskap.
Jag visste inte att John Dean, innan han skulle vittna inför kongressen om Nixons mörkläggning av Watergate, sökte upp Barry Goldwater som 1974 var en ledande republikan i senaten. Dean frågade Goldwater om han skulle bryta advokat-klient-relationen han hade med Richard Nixon och berätta sanningen. Goldwater svarade: “Den jäveln har alltid varit en lögnare. Gå och nita honom.” (That S.O.B has always been a lier. Go and nail him.)
Dagen efter lyssnar hela Amerika på kongressförhöret där John Dean timme efter timme berättar vad som hänt i Ovala rummet och hur Nixon försökte mörklägga Watergateinbrottet.
Ben Bradlee, som i egenskap av chefredaktör på Washington Post publicerade avslöjanden som ledde till kongressförhören, säger att Goldwater är en av hjältarna i Watergateskandalen.
Man lär sig något nytt varje dag…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen