Förbereder S klasskrig 2010?

Expressen har på ledarplats en interssant analys av socialdemokraternas utspel i sommar, Vill de ha klasskrig?

I lördags skrev ledarna för socialdemokraternas jobbrådslag, Sven-Erik Österberg och Luciano Astudillo, en märklig artikel på DN Debatt . . . [Man] skriver, “det kan finnas en gräns för hur länge högre inkomster ska vara försäkrade”. Inga tidsbegränsningar för det stora flertalet svenskar, alltså, men däremot en bortre parentes för gruppen höginkomsttagare. Det är ett betydande avsteg från inkomstbortfallsprincipen, från retoriken om den generella välfärden – den som alla, hög som låg, bidrar till och får njuta frukterna av . . .
I Almedalen lovade Mona Sahlin att höja skatten för dem som äger hus med höga taxeringsvärden, men sänka den för de cirka 100 000 människor som har lägst inkomster . . . Vad står på?

Expressen landar i bedömningen att socialdemokraterna inte vill ha klasskrig och offra inkomstbortfallsprincipen. Jag är inte så säker. Om man ska utmana Alliansen, hur ska det gå till om man inte står för ett radikalt budskap och går åt vänster?
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen