Brittiska labour fortsätter rasa handlöst

Trots att labourpartiet sedan tidigare rasat ner till historiskt låga opinionssiffror, fortsätter man tappa väljare. Nu får man 27 procent mot torypartiets 43 procent, rapporterar Times i Labour doomed with or without Gordon Brown.
New Stateman skriver att läget är värre för premiärminister Brown nu, än vad den var för premiärminister John Mayor innan han förlorade val som gav Tony Blair jordskredsseger 1997, ’A uniquely horrendous situation’.
Daily Telegraph menar att situationen för labour är värre än vad opinionssiffrorna visar, The future is even blacker for Gordon Brown’s party than it seems. Labour räddades av Tony Blair, sedan partiet under 1980- och 90-talet utmanades som oppositionsledare mot Thatcherpolitiken av det socialdemokratiska mittenpartiet.
Men sedan Blair försvann har man åter hamnat i en identitetskris, och utmanas från flera håll. I Skottland, som varit främsta fäste för labour, tar nationalistpartiet över väljarna. Samtidigt har tory med David Cameron tagit över mitten i brittisk politik.
I Guardian försöker utrikesminister David Miliband gjuta nytt mod i partiet, Against all odds we can still win, on a platform for change. Frågan är hur lockande hans formuleringar är, som: ”Moderniseringen av labourpartiet innebär att stå för traditionella mål på ett modernt sätt.” 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen