Svenska vänstern stöder Mugabe

Robert Mugabe har förvandlat Zimbabwe, Afrikas kornbod, från ett grönskande paradis till ett fängelse där folket svälter, förföljs och dödas. Men Proletären, organ för KPML(r), försvarar Mugabe:

Drevet mot Zimbabwe är massivt men inte unikt. De senaste åren har vi sett flera liknande kampanjer för att få bort regimer som i någon form utgjort ett hinder för imperialismen.

Man försöker skylla på Världsbanken, men man tiger om hur ekonomiskt välskött landet var med afrikanska mått mätt, före Mugabe kom till makten för 28 år sedan. Då hade de svarta arbete på farmerna, visserligen ägda av farmare med europeiska rötter. Är det bättre nu? Mugabes hejdukar har genom statliga diktat tagit över marken, men i sin inkompetens förvandlat jorden till öken och drivit bort de svarta som förut fick sin utkomst här.
Men på en punkt håller jag med Proletären. Robert Mugabe är en utmärkt symbol för vad socialismen står för och vad den innebär, när all propaganda skalats av: svält, förtryck och obeskrivlig misär.
Se mer om livsvillkoren i dagens socialistiska Zimbabwe: Människor tvingas äta råttor.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen