Signalspaning en konsekvens av alliansfriheten

Försvarsminister Sten Tolgfors håller nu anförande i riksdagens debatt om FRA-lagen. Han påpekar den här lagen är nödvändig för att Sverige ska kunna utöva signalspaning på egen hand. Och att detta är en konsekvens av vår alliansfrihet, dvs att vi inte är med i Nato och kan ta del av den spaning som sker inom det säkerhetspolitiska samarbetet.
En poäng så god som någon.
Och som för mig stärker övertygelsen att all den svenska digitala trafiken som många är emot att den filtreras av FRA, redan står under filtrering av andra säkerhetspolitiska institutioner. Nätet av kablar är globalt. Det mesta är möjligt att komma över, det borde ju inte minst alla som ägnar sig åt fildelning vara väl insatta i…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen