S och v med fingrarna i borgerliga syltburkar

Sedan förre s-ministern Ylva Johansson gjort avdrag för hushållsnära tjänster, trots att hon i riksdagen dömt ut reformen som “pigavdrag”, har hennes agerande fördömts som hyckleri. Men Hudiksvalls Tidning har en annan vinkel i ledaren Med fingrarna i en borgerlig syltburk:

Visst går det att göra många politiska poänger på att Lars Ohlys barn går på friskola, att godsägaren Göran Persson både har gått före i vårdkön och använt sig av hushållstjänster. Eller att de äkta makarna, och före detta socialdemokratiska ministrarna Ylva Johansson och Erik Åsbrink även de har fått hjälp med städningen hemma. . .
Egentligen är det väl bara att säga grattis till Lars, Göran, Ylva och Erik som verkar ha insett att den borgerliga politiken inte är så dum ändå.

(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen