Dagens eko agerar socialdemokratisk presstjänst

”Trots regeringens löfte ökar utanförskapet.” Det budskapet har radions ekoredaktion pumpat ut hela morgonen. Man är oerhört angelägen om att knyta regeringen till en ny statistisk uppgift och omedelbart påstå att regeringen bryter löften.
Detta är spinn. För socialdemokratiska oppositionen.
Om Dagens eko varit opartisk och saklig hade man rapporterat att antalet utan arbete ökat med 4.000 personer den senaste tiden enligt ny statistik. Men med tanke på att antalet personer som lämnat utanförskapet varit 167.000 sedan oktober 2006, så är ett tapp på 4.000 inget bevis på någonting.
Sveriges Radio stannar alltså inte vid att rapportera fakta, utan tar flera steg in i det som är partipolitisk propaganda.
Om man varit opartisk och saklig hade man låtit företrädare för regering och opposition kommentera uppgifterna, och där speglat olika aspekter på utvecklingen. Men Sveriges Radio är vänster och kan inte hålla sig från att inta vänsterperspektiv redan i rubriceringen och vinklingen av nyheter.
Gissa varför s ligger bra till i opinionsmätningarna! Om man har alla de tiotusentals anställda i SVT och SR som en utökad pressavdelning, vorde det sensation om inte socialdemokratin ledde i mätningarna…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen