Rättelse: skolan JO-anmäld för att stulit inbjudningskort för 8-åring

Fallet med det bisarra agerandet på lågstadieskola i Lund är inte riktigt så knäppt som jag beskrev det – men inte långt ifrån. En läsare skriver:

Rektorn tvingade de inbjudna barnen att lämna tillbaka inbjudningskorten och pappan reagerade mot detta och anmälde skolan för egenmäktigt förfarande. Skolans regler är tydligen sådana att så länge inbjudningarna delas ut på skolan skall alla bjudas in. Hade inbjudningarna delats ut på fritiden hade de inte haft några synpunkter på saken

Det är naturligtvis mer logiskt att skolan blivit JO-anmält, av 8-åringens pappa därför att lärare stulit inbjudningskorten till kalaset som grabben delat ut.
Pappan gör naturligtvis rätt. Skolan ska inte lägga sig i vem eleverna bjuder hem på fest.
Men min poäng kvarstår: skolorna, politikerna och medierna ställer sig automatiskt på våldsverkarnas och ligisternas sida. Det ger fullständigt vansinniga signaler till alla, inte minst de unga. De som inte uppför sig och visar respekt ska inte belönas och beskyddas — de ska straffas och lära sig att ouppfostrat beteende får allvarliga konsekvenser.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,
, )

Rulla till toppen