Obama-skandal: rådgivare avgår efter avslöjande

Det viktigaste beslut en amerikansk presidentkandidat fattar före valdagen är vem man utser till sin vice. Barack Obama har tillsatt en grupp på tre personer som ska ge honom råd i frågan. En av dem är den inflytelserike affärsmannen James Johnson.
Men sedan Wall Street Journal avslöjat att Johnson kan vara inblandad i de lånehärvor som skapat kris på bolånemarknaden, blev frågan känslig. Först påstod Barack Obama att Johnson inte var en kampanjmedarbetare, en kommentar som fick politiska bedömare att höjde på ögonbrynen. Har Obama några viktigare rådgivare än de tre som är med i urvalsprocessen av vicepresident?
Därför avgår idag James Johnson från sitt uppdrag, rapporterar Bloomberg i Johnson Quits Obama’s Vice Presidential Search Team.
Obamas trovärdighet i attackerna mot vad som hänt i ekonomin de senaste åren har minskat. Han rör sig själv i de kretsar som gjort dessa märkliga transaktioner.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen