LO:s bluff om sjukförsäkringarna

I dag ska riksdagen behandla regeringens förslag till förändringar av sjukförsäkringen. Om detta bedriver LO en ohederlig smutspropaganda som Östgöta Correspondenten på ett informativt sätt vederlägger i ledaren LO:s bluff om sjukförsäkringarna:

Svenskarna är världens mest sjukskrivna folk. Men enligt många hälsoindikatorer är vi ett av världens friskaste . . . Sverige har ett sjukförsäkringssystem som inte fungerar. Det konstaterade en utredning ledd av Anna Hedborg 2006 [som] själv är socialdemokrat och före detta sjukförsäkringsminister. Hon fick sitt uppdrag av Berit Andnor (s) 2004.
Utredningen föreslår bland annat att sjukförsäkringen får en bortre gräns efter ett år och att arbetsgivarna får ett större ansvar för rehabilitering. Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson har tagit fasta på det i sitt lagförslag.

Det är självklart orimligt att världens friskaste folk är det mest sjukskrivna.
Systemfelet är uppenbart. Därför måste självfallet återgärder vidtas. Jag tvivlar på att de räcker. Men att regeringen måste agera är uppenbart. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen