Karl Rove gästar Almedalen

De senaste amerikanska presidentvalens oomtvistat skickligaste valstrateg Karl Rove är inbjuden till årets politikervecka i Almedalen. Timbro rapporterar:

– Vi står inför ett historiskt presidentval i USA och intresset är enormt även i Sverige. I likhet med Newsweek, Wall Street Journal och Fox News Channel, där Karl Rove är en uppskattad expertkommentator, sätter vi stort värde på hans insikter och utsikter om amerikansk politik, säger Billy McCormac, kommunikationschef på Timbro.

Ingen har varit så målmedveten och så framgångsrik som Karl Rove när han format en strategi på tvärs mot det som anses vara kutym i kampanjsammanhang. Istället för att låta George W Bush jaga marginalväljare i mitten, satsade han på att mobilisera republikanska sympatisörer som avstått från att rösta. Det innebar att Bush 2004 fick fler röster än vad någon annan president fått i Amerikas historia.
Skickligt och respektingivande. Men jag vill hellre se presidentkandidater som driver opinionen på starka värderingar, än att man med avancerad teknik och organisation letar rätt på målgrupper som går att mobilisera på olika anpassade och föga sammanhängande budskap.
Kampen om väljarna som konsumenter och målgrupper slutar med att politikens innehåll hamnar vid sidan av, medan fokus hamnar på person genom att marginella skillnader mellan kandidater blåses upp.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen