Ett förenklingsförslag!

Det har varit dåligt med förenklingar i myndigheternas regler, trots att politiker ur alla partier säger sig vara för dem. Men centerpartiet lägger nu fram en konkret förenkling när det gäller skattereduktionen för hushållstjänster.

– Det stora problemet med dagens system är att man måste ligga ute med halva kostnaden under lång tid innan man får tillbaka pengarna. Detta drabbar främst låginkomsttagare, säger riksdagsledamoten Per Åsling som är ordförande i centerpartiets skattegrupp.

Istället för att göra avdrag för kostnaderna i deklarationen, och därmed tvingas ligga ute med pengarna i ett år, ska avdraget kunna göras i samband med att fakturan på hushållstjänsterna betalas. Alltså direkt.
Helt rätt.
Läs mer: C föreslår direktavdrag av hushållsnära tjänster.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen