Reinfeldt tar kommandot i opinionen


Denna första maj visar en ny opinionsmätning att svenska folket åter ser statsminister Fredrik Reinfeldt (m) som den politiker man har störst förtroende för. Det rapporterar Aftonbladet i 1 maj – då kan Reinfeldt fira.

Svenska folkets förtroende för s-ledaren Mona Sahlin rasar. Enligt Sifo minskar stödet också för vänsterpartiets och miljöpartiets ledare . . . [Det ] har vänt för statsministern. Nästan varannan svensk har stort eller mycket stort förtroende för honom.

Om detta skriver PJ Anders Linder i SVD:s ledarblogg, Förtroendet faller för Mona Sahlin:

Det har gått betydligt bättre i den allmänna debatten för regeringen på sistone, och för Fredrik Reinfeldt har Kinaresan med all sannolikhet gett en extra skjuts. Det blev ju samtidigt en stor framgång för honom och ett bakslag för Sahlin, vars försök till poängplockade inte kan ha imponerat på någon . . .
Den intressantaste signalen är ändå hur skör Mona Sahlins och socialdemokraternas ställning är. De har levt högt på regeringens misstag men för varje dag närmar sig den stund då det granskande ljuset vänds mot s och svenska folket blir varse hur tomhänt partiet står (och hur knöligt det kommer att bli att få ihop någonting vettigt med mp och v, vars ledare för övrigt bägge tappar i dagens mätning).

Kinaresan i all ära, men jag är övertygad om att det är statsrådens mer offensiva agerande den här våren som förklarar förändringen. En regering måste regera! Och en regering bevisar för folket att man regerar genom att delta i samhällsdebatten, inte genom att gömma sig på departementen och låta sig köras över av socialdemokraterna i medierna.
Ju mer offensiva ministrarna blir, desto större kommer opinionens stöd att bli. Statsministern och regeringen har hela avgörandet i sina egna händer. Använd makten!!! (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen