Obama plockade fram John Edwards ur rockärmen

Det har länge ansetts troligt att John Kerrys vicepresidentkandidat John Edwards hellre ger sitt stöd till Barack Obama än Hillary Clinton. Men Edwards har inte offentligt givit sitt ställningstagande tillkänna — förrän exakt samma kväll som Hillary Clinton vinner stort över Obama i primärvalet i West Virginia.
Så kontrollerar man nyhetscykeln. Här har regeringen Reinfeldt otroligt mycket att lära.
Barack Obama fick förmodligen för flera månader sedan beskedet av Edwards att han är beredd att offentliggöra sitt stöd, men Obama-kampanjen har väntat med nyheten tills dess man behöver en positiv nyhet som kan konkurrera ut en negativ. Och kvällen då Hillary krossade Obama med 67 procent mot bara 26 procent är rätt tillfälle att låta John Edwards stiga fram på scenen och tala om att han backar upp Obama.
Istället för att skriva om Hillary Clintons seger, skriver nu medierna om Edwards stöd till Obama: Edwards endorses Obama, Edwards Endorsement Boosts Obama’s Campaign, Edwards backs Obama’s White House bid.  (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen