McCain utmanar Obama om Irakresa

John McCain är konstant på offensiven och tagit hem poäng efter poäng mot Barack Obama. Nu senast har McCain förslagit att Obama ska åka till Irak och på plats kontrollera utvecklingen. Barack Obama har inte vågat sig utomlands på mer än två år, medan McCain var i Irak för bara några veckor sedan.
Investor’s Business Daily skriver i dagens ledare, McCain’s Smart Move:

Genom att utmana Barack Obama om att tillsammans med honom besöka Irak kan John McCain ha tagit komandot över presidentvalrörelsen. Han avslöjar både Obamas avsiktliga ignorans i Irakfrågan och dårskapen i att ge upp.

Tidningen jämför McCains initiativ med Ronald Reagans djärva policy i relationerna med Sovjet. Hur Barack Obama än gör, vinner McCain: om Obama vägrar åka, framstår han som feg och ointresserad av internationell politik, och om han åker kommer han att framstå som McCains underlydande och tvingas uttala sig om vad motoffensiven under general Petraeus åstadkommit för irakierna.
Sedan Obama och McCain riktat in sig på varandra, har McCain visat sig vara den smartare och mest offensive. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen