Global nedkylning kommer att fortsätta

Som bloggen tidigare rapporterat var 2007 det kallaste året på nära två årtionden. Nu kommer nya studier som förutspår att den globala temperaturen kommer att sjunka under minst ett årtionde framåt. Det rapporterar brittiska Metro i No global warming next decade.
Temperaturen i världshaven kan förbli desamma eller bli kallare, säger tyska klimatforskare som publicerar sin studie i tidskriften Nature.
Samtidigt rapporterar International Herald Tribune i Natural changes may briefly offset global warming:

Andra vetenskapsmän, inklusive NASA-forskare vid Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, Kalifornien, rapporterade samtidigt att en långsam förändring i rörelse- eller signalvariationer i Stilla havets temperatur redan har inträffat: vattnet blir kallare, ett förhållande som också anses understryka att en övergripande nedkylning av klimatet är på väg.

Har svenska medier tagit upp denna utveckling? Nej. Medierna tiger. Gissa varför. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen