Fox nu största TV-kanalen i USA

Fox har denna vår gått om CBS som Amerikas mest populära TV-bolag, rapporterar AP i Fox wins TV season on strong ’Idol’ finish och Bloomberg i Fox Wins U.S. Prime-Time TV Race. Ännu en seger för mediemagnaten Rupert Murdoch och hans koncern News Corp’s. Med TV-serier som Idol, House och Elake kocken har kanalen haft i snitt 11,1 miljoner tittare under prime-time, vilket är en ökning med 7 procent sedan förra säsongen. CBS kom tvåa med i snitt 10,5 miljoner tittare och vars största program var Super Bowl.
Fox ska inte blandas samman med nyhetskanalen Fox News, som är störst bland de rena nyhetskanalerna.
Jag tycker det här visar hur viktigt det är med konkurrens, och att någon aktör vågar ta ut svängarna snarare än att alla aktörer härmar varandra och därmed skapar likriktning — som i Sverige. Murdoch kör sin egen linje, ökar mångfalden och ger bättre utbud för publiken. Där har de svenska aktörerna något att lära. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen