FN:s blå baskrar står för våld och övergrepp

Det är ett intressant trendbrott i svenska medier att man nu rapporterar om de grova övergrepp som begås av FN-soldater mot de utsatta befolkningar man är utsända att skydda. Nu senast var det Rädda Barnen som slår larm efter en egen granskning av förhållandena i Elfenbenskusten, södra Sudan samt Haiti. Återigen visar det sig att FN:s fredsbevarande styrkor begår sexuella övergrepp mot barn.
Norrköpings Tidningar skriver i I FN:s namn:

Förutom att offrens liv ödeläggs (vilket är mer än nog) medför sådana handlingar utförda av personer iklädda FN-mundering, att organisationens namn dras i smutsen. Följden blir att den blå baskern inte förknippas med säkerhet och trygghet, utan våld och övergrepp.

Sverige har en naiv syn på FN. Det är världens mest korrupta organisation. Svenska medier granskar gärna makthavare, men FN har man inte velat syna. Trendbrottet kommer inte en dag för tidigt. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen