Expressen kränker och diskriminerar!

Expressens ledarsida uttalar STÖD för att kränka äldre, korta och fula! Expressen vill inte att antidiskrimineringslagar ska gälla alla fördomar, utan kritiserar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni Feltänkt, Sabuni:

Men det finns en uppenbar risk om man låter det gå inflation i diskrimineringsgrunder. Snart kommer vi att få en lag som förbjuder ”ålderism”. Lägger vi till det vikt, längd och utseende så tillhör snart 100 procent av Sveriges befolkning en förtrampad minoritet . . . Dessutom kan man fråga sig hur arbetsdomstolen och den kommande, ”ihopslagna”, diskrimineringsombudsmannen ska lyckas hantera anmälningar på teman som ”Jag fick inte jobbet för att jag var kortare än mina konkurrenter”

Varför vill Expressen blunda för diskriminering av korta? Jag har tidigare skrivit om ämnet: Korta är strukturellt diskriminerade!
Skämt åsido, det är rätt märkligt att Expressens ledarredaktion inte inser hur fel de egna resonemangen är, när man ser vad resultatet blir om kränkthets- och diskrimineringssnacket utvidgas till alla de faktorer som  mycket väl skulle kunna använda argumenten bakom ”strukturellt diskriminering”. Eller som en läsare skriver:

Såvitt jag vet är Expressens ledarsida uttalat ”feministisk”. Att en tidning som gått i bräschen för en sån teori helt plötsligt börjar kritisera att för många saker blir diskrimineringsgrundande är ju ganska skrattretande. Tror verkligen ledarskribenten att det går att begränsa följderna när man väl öppnat dammluckorna för det här kollektiva strukturtänkandet?
Om man nu tror att samhällets viktigaste beståndsdelar är kollektiva grupper som förhåller sig till varandra i maktstrukturer, hur kan man då logiskt motivera att diskrimineringsfokus enbart ska ligga på kön och etniskt ursprung? What about handikappade? homosexuella? äldre? korta? tjocka?

Hur galet snacket om ”strukturell diskriminering” är, kan också illustreras om man använder verkligheten, som jag gjorde i Finanstidningen Diskriminerade är vi allihopa:

Frågan är om horder av diskrimineringsombudsmän kan ändra på det faktum att tvåhundra sökande till en tjänst med matematisk säkerhet resulterar i att etthundranittionio inte får jobbet. Och utgår ifrån att de blivit diskriminerade.

Hela det politiskt korrekta tjafset om strukturell diskriminering är sjukt och leder ingenstans. Skippa det! (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen