DN visar grotesk underkastelse gentemot totalitära krafter: Hizbollah ‘räddar’ Libanon

På 1930-talet opinionsbildade Dagens Nyheter för normaliserade förbindelserna med den nya totalitära regimen i Berlin. De nya herrarna imponerade: de skapade ordning och de byggde motorvägar. Denna beundran för rå och brutal styrka är fortfarande något som gör Dagens Nyheters redaktioner knäsvaga av beundran.
Ta bara rapporteringen från Libanon som åter faller ner i inbördeskrig. Så här skriver man i Hizbollah på väg ta över Beirut:

Hizbollah är militärt starkast. Just denna obalans kan vara det som räddar landet, eftersom Hizbollah kan diktera villkoren utan krig.

Det är alltså de totalitära krafterna som är räddningen, enligt DN. Man skriver så rakt ut. Att göra motstånd, att försvara demokrati och mänskliga friheter, är bara onödigt för det leder till krig mot dem som är starkare. Bättre att underkasta sig de nya herrarna. Mantrat känns igen.
Jag ser på denna undergivenhet som förräderi mot västerlandets civilisation och mot våra värderingar om frihet och demokrati.
Dagens Nyheter och alla de medier som villigt underkastar sig antidemokratiska krafter är förrädare mot allt det vi står för. Själv tänker jag hellre på Winston Churchills ord: Vi ska kämpa på gatorna, vi ska försvara våra värderingar till vilket pris som helst. Vi ger aldrig upp!
Jag skulle aldrig i mitt liv låta mig underkastas totalitära krafter. Hellre kämpa väl och dö. Men vi vet var vi har DN och journalistkåren, de står på antidemokraternas sida i ren beundran för Hizbollah, Hamas, Irans mullor och andra av dagens värsta förtryckare. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen