Arabiska slavhandeln värre än den amerikanska

Mainstreammedierna fortsätter sin hjärntvätt av oss för att få oss att tro att västerlänningar är de stora skurkarna i världen. Vi utmålas som kriminella, medan alla andra är våra offer.
Detta är lögn och förbannad dikt.
I kväll startar en ny duperande, propagandistisk och vilseledande TV-serie om slaveriet. Dagens Nyheter hyllar den naturligtvis på TV-sidorna (ej online) och under rubriken ”en obegriplig grymhet” beskriver att omkring tio miljoner afrikaner transporterades över Atlanten för att bli slavar mellan mitten av 1500-talet till mitten av 1800-talen.
DN använder Wikipedia som källa, så låt oss då se vad som står under ”Arab slave trade”. Om väst ägnade sig åt denna förkastliga verksamhet under tre århundraden, så höll arabvärden på i 12, från 600-talet till 1900-talet. Västvärlden började alltså mycket senare, och avslutade först.
Flera afrikaner, uppemot 18 miljoner, tvingades i böjor österut till arabvärlden än dem som tvingades västerut över Atlanten. Dessutom förslavades också över en miljon europeér av muslimer. (Bilden visar hur araber för bort afrikaner till slaveri)
”Så sent som på 1950-talet uppgick antalet slavar i Saudiarabien till 450.000 personer”, skriver Wikipedia. Och bara häromåret förkunnade den saudiska regeringen närstående shejken Sheik Saleh Al-Fawzan att ”Slaveri är en del av islam”.
Varför nämner inte Dagens Nyheter det?
Varför?
Därför att man vill få svenska folket att tro att muslimska samhällen är bättre än de västerländska.
Denna groteska förljugenhet är för mig totalt obegriplig.
Slaveriet var grymt — men vi i väst var sannerligen inte värre än andra. Tvärtom, vi i väst satte stopp för slaveriet. Amerika utkämpade ett inbördeskrig för att få slut på det. Vi i väst är inte perfekta, inte alls, men vi är ta mig fan bättre på frihet och mänskliga rättigheter än någon annan civilisation i mänsklighetens historia!
Det ska vi vara stolta över. Vi kan gå med höjda huvuden.
Glöm inte det! Medierna till trots. Mer i bloggen: Orientalism och västerlandets självförakt. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen