Till de svenska kornas försvar

Det säger något om vår tid när det finns behov att skriva ledare på temat Till de svenska kornas försvar, så som Nya Wermlands-Tidningen gör idag:

Det är löjligt att utmåla våra beskedliga svenska kor som stora miljöbovar. Men det görs titt som tätt, bland annat i tv-programmet Uppdrag Granskning. Det visar hur snett det kan gå i den så kallade klimatdebatten. I själva verket är kon ett nyttigt djur på många sätt.

Ja, är kunskapen om naturen så låg i dessa miljöpolitiskt intensiva dagar att folk inte vet varifrån mjölk, ost och andra nyttigheter kommer ifrån? Korna är ju också ett viktigt inslag i, kanske till och med symbolen för, svensk landsbygdsmiljö. Hellre en idisslande ko än en tjatig miljöknutte! (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen